Naar de inhoud

In Vlaanderen en Brussel hebben veel inwoners een andere moedertaal dan het Nederlands. Een grote groep daarvan volgt een cursus Nederlands of spreekt al Nederlands. Vaak zoeken ze activiteiten, projecten of tips om ook in het dagelijkse leven Nederlands te oefenen.

Via oefenkansen Nederlands in het dagelijkse leven (conversatietafels, sporten in een Nederlandstalige club …) leren mensen bij, ze krijgen meer spreekdurf, leren nieuwe mensen in hun buurt kennen …

Een sportclub is meer dan sport alleen. ‘Boest!’ voorziet handig materiaal en tips om de (taal)drempel van de sportclub te verlagen. Zo ontstaan er veel oefenkansen Nederlands. Meteen bruikbaar in de praktijk. De verfijning volgt in het maatwerk.

Jaan Dehantschutter, integratieambtenaar Beersel
Bekijk de video over Boest!

Werk je voor een lokaal bestuur, ben je vrijwilliger in een vereniging, bestuurder van een sportclub, leraar op een school … en wil je graag anderstaligen helpen om Nederlands te oefenen?

Start met een oefenkans

Duik in onze inspiratiedatabank

Superfijne en leerrijke samenwerking met Amal. We passen hun tips en suggesties nog steeds toe bij het uitwerken van programma’s voor diverse doelgroepen.

Hannelore, Publieksmedewerker Design Museum Gent
Advies op maat door Amal

Terug naar vraag en antwoord