Naar de inhoud

Heel vaak zijn anderstaligen op zoek naar cursussen, workshops en activiteiten die ze in het Nederlands kunnen doen. Met de taaliconen promoot je jouw aanbod bij iedereen die Nederlands wil oefenen.

Wat zijn de taaliconen?

Het icoon geeft aan hoe goed je Nederlands moet zijn om te kunnen deelnemen aan de activiteit waarbij het staat. Hoe meer tekstballonnetjes ingekleurd zijn, hoe meer taalvaardigheid je nodig hebt.

1 taalicoon

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Als je  1 tekstballon ingekleurd ziet, kan je zeker meedoen.

2 taaliconen

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt nog niet zo goed. Activiteiten, cursussen of workshops met 2 tekstballonnen ingekleurd zijn goed voor jou.

3 taaliconen

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met  3 tekstballonnen ingekleurd.

4 taaliconen

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Jij kan aan alle activiteiten meedoen. Maar vooral activiteiten, cursussen of workshops met  4 tekstballonnen ingekleurd zijn geschikt voor jou.

Interesse om taaliconen toe te passen?

Om de taaliconen te gebruiken kan je een de e-learning taaliconen volgen. Je leert via een handige taalicoonwijzer de taaliconen toekennen aan je activiteiten, cursussen en workshops.

e-learning taaliconen volgen

 

Meer informatie vind je op de website van vzw 'de Rand'

Voor verdere ondersteuning kan je altijd terecht bij de 5 partners.

De taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.